Hlavní obsah

Izraelskou Beer Ševu zasáhla velká palestinská raketa

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Na izraelské město Beer Ševa vypálili palestinští radikálové z pásma Gazy dvě rakety typu Grad. Jako odvetu provedlo izraelské letectvo útok na východ města Gaza, při kterém byli zraněni tři radikálové z hnutí Islámský džihád, uvedl deník Ha´arec.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Auto poškozené raketou grad v Beer Ševě.

Článek

Ze dvou raket grad, které jsou mnohem mohutnější a mají delší dolet než podomácku vyráběné kásamy, zasáhla město jen jedna. Nikoho nezranila, ale způsobila značné škody na budově v obytné čtvrti. Beer Ševa byla zasažena poprvé od války v pásmu Gazy z roku 2009.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Policejní expert fotografuje zbytky minometného granátu u kibucu Nahal Oz.

Izraelské letectvo podniklo ještě v noci odvetný nálet na několik cílů oblasti pásma s cílem zasáhnout radikály. Podle mluvčího Izraelských obranných sil bylo cílem „rozhodně a silně zasáhnout proti těm, kdož se pokusili zranit izraelské občany“.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Vojáci po minometném útoků nasedají do tanků Merkava.

Ještě před náletem vypálila armáda na skupinu radikálů v Gaze a jedenáct jich zranila. Podle Palestinců byly ve skupině tři děti, zbylých osm zraněných jsou členové Islámského džihádu. Jeden ze zraněných je v kritickém stavu, dva ve vážném.

Foto: Amir Cohen, Reuters

Strom poškozený minometným garnátem u kibucu Nahal Oz.

I tato akce byla odvetná, protože před hlídkou u hranice explodovala nastražená nálož. Poté byl na hlídku vypálen minometný granát. Dalších pět jich bylo vypáleno na izraelské území.

Reklama

Výběr článků

Načítám