Hlavní obsah

Saudský Arab přikoval syna k posteli kvůli posedlosti ženským džinem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MEKKA

Šest let vězní ve sklepě domu v Mekce saúdskoarabský otec svého devětadvacetiletého syna Turkiho, protože je posedlý ženským džinem. O případu informoval list Daily Mail. Muž je napůl v kómatu a když uslyší svatá slova z Koránu, dostává záchvaty vzteku. O případném psychiatrickém vyšetření muže list neinformuje.

Foto: Profimedia.cz

Duchovní poradili muže připoutat k posteli. Ilustrační foto

Článek

Turki se začal chovat podivně před šesti lety, kdy začal podle své rodiny a okolí občas mluvit ženským hlasem. Otec ho proto vzal k muslimským duchovním. Když prý slyšeli, jak Turki ženským hlasem říká, že je královský džin ženského pohlaví a že džina nelze vyhnat, dokud Turki neumře, začali se obávat. Jeden z duchovních mu poradil připoutat synovy končetiny řetězem k posteli a a číst mu Korán.

,„Udělali jsme to. Můj syn se zklidnil, ale neuvědomuje si, co se děje. Nemluví, ale také nikomu neubližuje“ sdělil otec. Dříve dostával syn křeče a také byl nebezpečný, ohrožoval děti, když na ně házel kameny a střídavě na ně mluvil ženskými a mužskými hlasy a kradl mobilní telefony. Kvůli tomu stanul muž před soudem.

Posedlý byl i otec

Otec přiznal, že i on byl posedlý ženským džinem od svých devíti let po další čtyři dekády, než se ho podařilo vypudit: „Viděl jsem ženu, která byla někdy neuvěřitelně krásná a jindy extrémně šeredná. Někdy byla obklopena ohněm a jindy měla zvířecí paže.“

Saúdskoarabský bojovník za lidská práva a odborník na islámské právo šaría Muhmammad Suhali uvedl, že Turki „neví, co se kolem něj děje a bez pomoci ostatních by nemohl jíst, pít ani vykonávat tělesné potřeby“.

“Když mu začal citovat verše z Koránu, Turky se rozzuřil a třásl se, až spadl z postele,“ dodal expert. Žádal potom Turkiho ženu, aby s mužem zůstala a vyzval ministerstvo sociálních věcí, aby zajistilo rodině lepší ubytování a zařadilo Turkiho do sociálního programu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám