Hlavní obsah

Úřady zabavily v newyorském přístavu kokain za 1,75 miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americké úřady zabavily v přístavu u New Yorku největší zásilku kokainu za poslední čtvrtstoletí. Více než 1450 kilogramů této drogy by při pouličním prodeji mělo hodnotu až 77 milionů dolarů (1,75 miliardy korun), informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Američtí pohraničníci a celníci objevili celkem 60 balíků s bílým práškem v největším nákladním přístavu v oblasti, který se nachází mezi New Yorkem a Newarkem ve státě New Jersey. Podle mluvčího celníků byl kontraband ukryt na lodi, která připlula z neupřesněného přístavu v Jižní Americe.

Spojené státy jsou podle amerického ministerstva zahraničí největším trhem pro drogy pěstované a vyráběné v Latinské Americe. Podle Washingtonu tamní vlády selhávají v boji s drogovými kartely, které posílají drogy na sever většinou loděmi, najatými letadly či v menších zásilkách prostřednictvím kurýrů. Mezi hlavní producenty kokainu mířícího do USA patří Peru a Kolumbie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám