Hlavní obsah

Letecké záběry kalifornského města, které rozvodněná řeka změnila v ostrov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní část amerického státu Kalifornie sužují po několikadenním intenzivním dešti záplavy. Rozvodněná řeka Russian River se vylila z břehů a odřízla od světa pětitisícové městečko Guerneville. Pod vodou je přes 2000 budov a tisíce lidí se musely evakuovat, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornii sužují záplavy, pod vodou jsou 2000 budovVideo: KTVU, AP

 
Článek

„Z Guerneville je teď ostrov. Všechny příjezdové cesty jsou zaplavené a nesjízdné,“ uvedla policie. Hladina řeky Russian River vystoupala až k hranici 14 metrů, na které kulminovala. Tato úroveň hladiny je největší za posledních 25 let.

Tým asi 30 lidí, kteří se chtějí do městečka vydat, aby zdokumentovali škody, čeká až hladina klesne na úroveň deseti metrů.

Od okolního světa je odříznuto nejen Guerneville, ale také sousední obec Monte Rio. Na některých zaplavených místech je voda hluboká až 2,5 metru. Zatím nejsou hlášeny oběti na životech, uvedl šerif Mark Essick.

Vedle deště přinesly bouřky minulých dnů do některých oblastí Kalifornie i přívaly sněhu. Týká se to zejména pohoří Sierra Nevada, kde jsou kvůli několikametrovým závějím zcela uzavřené některé silnice i dálniční tahy, napsala agentura DPA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám