Hlavní obsah

Pomozte dopadnout bin Ládinova syna, dostanete přes 22 milionů, nabízejí USA

Spojené státy vypsaly odměnu ve výši milionu dolarů (asi 22,5 milionu korun) výměnou za informace, které by vedly k dopadení Hamzy bin Ládina, nejmladšího syna zabitého vůdce teroristické sítě al-Káida Usámy bin Ládina. Odborníci na terorismus upozorňují na sílící Hamzův vliv. Obávají se, že by mohl islámské radikály, zvláště nyní po rozprášení organizace Islámský stát, opět sjednotit.

Foto: Profimedia.cz

Hamza bin Ládin na nedatované fotografii

Článek

Bin Ládinův nejmladší syn se k al-Káidě přidal v roce 2015 a od té doby se pravidelně objevuje na nahrávkách a videích, v nichž vyzývá k útokům a hrozí Spojeným státům a zemím NATO. Washington oznámil, že odměnu vyplatí výměnou za pomoc při jeho dopadení ve kterékoli zemi.

Vloni v srpnu se objevila informace, že se Hamza bin Ládin oženil, za manželku pojal dceru jedné z hlavních postav teroristických útoků z 11. září 2001 Muhammada Atty, napsal německý deník Bild. Svatbu měl potvrdit nevlastní bratr Usámy Ahmad al-Attas.

Hamzův otec Usáma bin Ládin byl zabit 2. května 2011 při akci speciálního amerického komanda v Abbottábádu poblíž pákistánské metropole Islámábádu. Jeho tělo bylo poté vhozeno do Arabského moře.

Reklama

Výběr článků

Načítám