Hlavní obsah

Lidé v Mexiku si plnili kanystry benzínem z rozbitého potrubí, 66 jich uhořelo

• Aktualizováno

Při výbuchu porušeného potrubí s palivem v pátek v centrálním Mexiku uhořelo nejméně 66 lidí a 76 dalších utrpělo popáleniny. Podle guvernéra státu Hidlago Omara Fayada se lidé popálili, když se snažili naplnit si kanystry unikajícím benzínem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch potrubí v MexikuVideo: Reuters

 
Článek

Jak přesně k neštěstí v městečku vzdáleném asi 100 kilometrů severně od hlavního města Mexico City došlo, zatím není známo. Podle agentury AP nastal výbuch několik hodin poté, co zloději trubku tajně navrtali. Na místě zavládla panika a lidé se s křikem vydávali od potrubí, které vzplálo, na útěk. Hasiči oblast následně uzavřeli.

Foto: Social Media, Reuters

Lidé s kanystry u prasklého potrubí

Mexický prezident Andrés Manuel López Obrador vyhlásil proti krádežím pohonných hmot rozsáhlou akci. Podle vlády jejich zloději v minulém roce zemi připravili o více než tři miliardy dolarů (67,5 miliardy Kč).

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Vojáci u výbuchu potrubí v Mexiku

Mexiko v poslední době sužuje nedostatek benzínu. Dodávky do čerpacích stanic a dalším odběratelům váznou kvůli tomu, že nová vláda zavedla kvůli častým krádežím zvýšenou kontrolu distribuce benzínu a do státní ropné firmy Pemex poslala vojáky. V části hlavního města už museli začít policisté jezdit na bicyklech. Svaz výrobců aut varoval, že kvůli nedostatku paliva hrozí zastavení výroby v některých automobilkách. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám