Hlavní obsah

Střelba v USA nedaleko Baltimoru si vyžádala čtyři mrtvé, zabíjela mladá žena

Aktualizováno

Čtyři mrtvé a několik zraněných si vyžádala střelba v obci Perryman v americkém státě Maryland, vzdálené od Baltimore asi 55 kilometrů. Dvě z obětí zemřely na místě, jedna v nemocnici. V distribučním středisku obchodního řetězce začala střílet šestadvacetiletá žena. Policie ji postřelila, v nemocnici podlehla zranění hlavy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Střelba v USA nedaleko Baltimoru si vyžádala několik mrtvýchVideo: Reuters

 
Článek

Motiv ženy není jasný, policie zatím nevyloučila žádnou verzi, terorismus ale není příliš pravděpodobný.

Střelkyně podle něj pocházela z Baltimoru a byla v distribučním centru firmy Rite Aid zaměstnána na dobu určitou. Už dříve šerif řekl, že šlo o čin jednotlivce. Jméno ženy nezveřejnil.

Podle amerických médií se střelba ozvala krátce po deváté hodině ráno (po 15:00 SELČ) v distribučním středisku firmy Rite Aid v obci Perryman, která leží v okrese Harford na východním pobřeží USA.

Kromě místních policistů na místě střelby zasahovali také příslušníci Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) a Úřadu pro alkohol, tabák, střelné zbraně a výbušniny (ATF). Ve vzdálenosti několika kilometrů od místa činu leží armádní zařízení, kde se vyvíjí a testuje vojenská technika, upozornila agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám