Hlavní obsah

V Kalifornii evakuovali městečko kvůli požáru, který založil žhář

Los Angeles

Z oblasti San Jacinta východně od Los Angeles museli evakuovat 3200 lidí, protože tam požár ohrožuje na 600 domů a několik táborů. Stejně jako čtyři další ho zřejmě založil žhář. Podezřelý 32letý Brandon McGlover z Temeculy už byl dopaden, uvedla agentura AP.

Foto: Marcio Jose Sanchez, ČTK/AP

Hasiči u jednoho z požárů v Kalifornii založených paličem.

Článek

Palič založil požáry v okrese Riverside. Největší z nich je cranstonský požár. Policisté uvedli, že McGloverovo auto bylo spatřeno na místě, kde požár začal hořet. Motiv žháře zatím policie nezná.

Foto: Reuters

Dým stoupající z cranstonského požáru v Kalifornii.

Požár se rychle rozhořel a během několika hodin zasáhl už 19,5 kilometru čtverečních porostu a sežehl pět domů. Mohutná stěna plamenů ohrožuje několik městeček. Z Idyllwildu na základě čtvrtečního příkazu evakuují 3200 lidí. Je mezi nimi několik set dětí, protože v oblasti se konají dětské tábory. Celkem požár ohrožuje 12 000 osob.

S požárem bojuje 700 hasičů, ale zatím je pod kontrolou jen pět procent oblasti. Situaci komplikují vysoké teploty přesahující 37 stupňů Celsia.

William Boldget z Idyllwildu řekl, že on ani jiní obyvatelé se nemohli dostat do svých domů a čekali na místní pumpě, než se oheň začal přibližovat i k ní.

Další požáry v Kalifornii

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při lesních požárech v Kalifornii zemřel jeden člověkVideo: Reuters

V Kalifornii ale jsou i další požáry, lidé opustili i Yosemitský národní park kvůli požáru Ferguson, jenž je ve státě největší. Za dva týdny sežehl 174 kilometry čtvereční a dostal se až k rezervaci. Pod kontrolou je z 25 procent. Při jeho hašení zemřel 14. července jeden hasič.

Foto: Noah Berger, ČTK/AP

V Shastě zničil požár budovu historické školy.

V severní Kalifornii hoří požár západně od Reddingu, který zasáhl 117 kilometrů čtverečních. Nedaleký požár Carr, který ohrožuje město dob zlaté horečky Shasta, si vynutil evakuaci 2200 lidí. Muselo se evakuovat i muzeum. Jedna historická budova už shořela.

Foto: Daniel Kim, ČTK/AP

Hasič bojuje s požárem domu v Reddingu

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám