Hlavní obsah

Trumpův ekonomický poradce Kudlow dostal infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singapur/Washington

Ekonomický poradce amerického prezidenta Donalda Trumpa Larry Kudlow dostal srdeční záchvat a byl převezen do vojenské nemocnice Waltera Reeda ve Washingtonu. Na svém twitterovém účtu to oznámil osobně Trump. Mluvčí Bílého domu řekla televizi NBC, že jeho stav je dobrý.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Ekonomický poradce Bílého domu Larry Kudlow na schůzce G7

Článek

„Náš velký Larry Kudlow, který pracuje tak tvrdě na obchodu a ekonomice, právě utrpěl srdeční záchvat,” referoval Trump ze Singapuru těsně před svým plánovaným summitem se severokorejským vůdcem Kim Čong-unem.

Mluvčí Bílého domu označila Kudlowův stav za dobrý a jeho žena Judy uvedla: „Vede se mu dobře. Doktoři jsou skvělí!”

Kudlow se naposledy projevil veřejně v pondělí po víkendovém summitu ekonomicky nejvyspělejších zemí G7 v Kanadě. Obvinil tamního premiéra Justina Trudeaua, že vrazil Trumpovi „nůž do zad”, když označil americká cla za urážlivá a když zdůraznil, že se Kanada nenechá nikým komandovat.

Republikán Kudlow byl během předloňské prezidentské kampaně Trumpovým neformálním poradcem. V prezidentských službách již v minulosti působil, v 80. letech byl jedním z rozpočtových poradců prezidenta Ronalda Reagana.

Kudlow nastoupil do funkce letos v březnu. Nahradil Garyho Cohna, jehož odchod podle amerických médií souvisel s jeho odporem k prezidentovu zavádění cel na dovoz oceli a hliníku do USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám