Hlavní obsah

Bývalý newyorský starosta Giuliani pomůže Trumpovi v kauze ruského vlivu na volby

Washington

Bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani se stane členem týmu osobních právních zástupců amerického prezidenta Donalda Trumpa. Sám Giuliani to potvrdil listu Washington Post. Tým zastupuje prezidenta při vyšetřování údajného zásahu Ruska do amerických prezidentských voleb v roce 2016.

Foto: Eric Thayer, Reuters

Někdejší starosta New Yorku Rudy Giuliani

Článek

„Dělám to proto, protože doufám, že pro dobro země tuto záležitost rychle vyřešíme a také proto, že mám velkou úctu k prezidentovi i Robertu Muellerovi,“ řekl Giuliani s odkazem na to, že tým vyšetřující údajné vměšování Ruska vede bývalé šéf FBI Mueller.

Giuliani svůj krok probral minulý týden s prezidentem, konečné rozhodnutí padlo podle jeho slov v minulých dnech u večere v Trumpově floridském resortu Mar-a-Lago.

Starostou New Yorku byl Giuliani v letech 1994 až 2001, tedy i v době teroristických útoků z 11. září 2001. Po odchodu z vysoké politiky pracoval v nejrůznějších právních kancelářích.

Třiasedmdesátiletý Giuliani během kampaně před prezidentskými volbami v roce 2016 ostře kritizoval Trumpovu demokratickou soupeřku Hillary Clintonovou. Po Trumpově zvolení se o něm dokonce uvažovalo jako o možném ministrovi zahraničí.

Reklama

Výběr článků

Načítám