Hlavní obsah

Floridského střelce obvinili z vraždy 17 lidí. Je mezi nimi i trenér, který chránil studenty vlastním tělem

– Miami • Aktualizováno

Nikolas Cruz, který ve středu střílel ve střední škole Marjoryho Stonemana Douglase a zabil 17 lidí, stanul ve čtvrtek před soudem v okrese Broward, uvedla televize Fox News. Byl obviněn ze 17 úkladných vražd. Mezi jeho oběťmi je i fotbalový trenér Aaron Feis, který podlehl zraněním, když chránil studenty vlastním tělem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržený útočníkVideo: Reuters

 
Článek

Nikolas Cruz stanul ve čtvrtek ráno po mnohahodinovém výslechu před soudem. Byl obviněn ze 17 případů úkladné vraždy. Jeho motiv není přesně znám, ale předpokládá se, že útok byl plánovaný.

„Je to katastrofa,“ řekl k masakru místní šerif Scott Israel, „nemám slov.“

Foto: Reuters

Nikolas Cruz na policejní fotografii

„Dvanáct z jeho (Cruzových) obětí zemřelo na místě, dva byli zabiti před školou, jeden zemřel na ulici a dva v nemocnici,“ dodal šerif s tím, že do nemocnice bylo převezeno 15 osob, tři z nich jsou v kritickém stavu. Skončil tam i vrah, protože se mu „těžce dýchalo“.

Trenér chránil studenty

Mezi oběťmi je i trenér amerického fotbalu Aaron Feis, který na škole pracoval jako strážný. Podlehl zraněním krátce po půlnoci.

„S velkou lítostí se fotbalová rodina dozvěděla o smrti Aarona Feise. Byl asistentem našeho trenéra a strážným, nezištně chránil studenty před střelcem. Zemřel jako hrdina a navždy bude v našich srdcích a paměti,“ uvedla škola.

Podle jednoho ze svědků Feis vyskočil před studenty, aby je před kulkami chránil vlastním tělem. Reagoval na výzvu v rozhlase, která volala o pomoc. Když se střílelo, byl zrovna v kabinetu se čtyřmi hráči a trenéry z jiné školy.

Foto: Reuters

Police eskortuje Nikolase Cruze do okresní věznice Broward

„Slyšel jsem Aarona říkat: Ne to nejsou rachejtle. To bylo poslední, co jsme od něj slyšeli,“ řekl médiím hlavní trenér Willis May.

Feis absolvoval školu Marjoryho Stonemana Douglase v roce 1999 a o tři roky později se přidal k juniorskému týmu jako hlavní trenér. V současné době pracoval na škole jako strážný a asistent trenéra.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám