Hlavní obsah

Karibik zasáhlo silné zemětřesení

– Miami • Aktualizováno

Oblast Karibiku zasáhlo silné zemětřesení. Otřesy měly sílu 7,6 stupně, informovala ve středu s odvoláním na americkou geologickou službu USGS agentura Reuters. Státy v regionu dostaly varování před hrozící tsunami, které bylo posléze zrušeno. Žádné informace o škodách či zraněných zatím nejsou k dispozici.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Záznam seismografu (ilustrační foto)

Článek

Ohnisko otřesů se nacházelo v moři v hloubce jen deset kilometrů zhruba 200 kilometrů severovýchodně od obce Barra Patuca na severovýchodě Hondurasu a asi 300 kilometrů jihozápadně od Kajmanských ostrovů.

Otřesy pocítili v úterý pozdě večer místního času obyvatelé honduraské metropole Tegucigalpy, uvedla agentura Reuters s odvoláním na svědectví jednoho z místních. Slabé otřesy byly patrné také v mexickém státě Quintana Roo, který leží na jihovýchodě země.

Varování před tsunami odvoláno

Středisko pro varování před tsunami upozornila, že tato vlna hrozí. Podle agentury AP varování obdržely Jamajka, Portoriko a další karibské ostrovy i středoamerické státy na pobřeží Karibského moře: „Nebezpečné vlny tsunami jsou možné v okruhu tisíce kilometrů od epicentra zemětřesení.” Varování pak bylo odvoláno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám