Hlavní obsah

Při požáru domu na východě Kanady zemřely čtyři děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Montreal
Aktualizováno

Požár domu v provincii Nové Skotsko na východě Kanady si v noci na neděli vyžádal životy čtyř dětí. Informovala o tom místní média s odvoláním na dvě rodiny, ke kterým děti patřily. Policie se zatím bez bližších podrobností omezila na konstatování, že je několik obětí. Příčiny tragédie zatím nejsou jasné.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Kanadská federální policie podle agentury AFP sdělila, že přijala žádost o pomoc v neděli krátce po půlnoci místního času (05:23 SEČ). Týkala se požáru v domě v obci Pubnico Head, ležící na atlantickém pobřeží asi 260 kilometrů východně od Halifaxu.

Mluvčí policie Jennifer Clarkeová na tiskové konferenci potvrdila, že si nešťastná událost vyžádala lidské oběti. Nechtěla ale upřesnit počet mrtvých kvůli vyšetřování, které je podle ní stále teprve „v počátečním stadiu”. Prozradila jen, že dvěma osobám se podařilo z hořícího domu uniknout, přičemž jedna z nich byla hospitalizována.

Televize CBC přinesla rozhovor s Ervinem Olsenem, který řekl, že při požáru zemřely dvě jeho děti. O život podle něj přišly také další dvě děti, které se v domě nacházely, ale patřily k jiné rodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám