Hlavní obsah

Za zneužívání žen vyhodili významného hollywoodského producenta z vlastní firmy

– Los Angeles • Aktualizováno

Hollywoodského producenta Harveyho Weinsteina, který stál například za oscarovými snímky Zamilovaný Shakespeare či Králova řeč, propustila společnost nesoucí jeho jméno The Weinstein Company. Důvodem je obvinění, že více než třicet let zneužíval ženy. Producent se za své chování omluvil a oznámil, že nastupuje léčení. To ale firmě nestačilo, uvedla BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Producent Harvey Weinstein na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

„Ve světle nových informací jsme okamžitě ukončili zaměstnanecký poměr pana Weinsteina,” uvedla správní rada The Weinstein Company ve svém prohlášení. Společnost povede Weinsteinův bratr Robert a výkonný ředitel David Glasser.

Nyní pětašedesátiletý Weinstein založil se svým bratrem Bobem nejen The Weinstein Company, ale ještě předtím v sedmdesátých letech i Miramax, které pak prodali studiu Disney. Stál i za snímky Pulp Fiction, Dobrý Will Hunting, Nespoutaný Django a Komorník.

Foto: Richard Shotwell, ČTK/AP

Harvey Weinstein

Producent se za své jednání omluvil. „To, jak jsem se choval ke kolegyním, způsobilo hodně bolesti a já se za to hluboce omlouvám,“ pravil Weinstein. [celá zpráva]

Weinstein se s osmi ženami vyrovnal, jeho právnička Lisa Bloomová ale řekla, že mnohá další obvinění odmítl jako falešná: „Přiznal chyby, které dělal. Čte knihy a jde na terapii. Je to starý dinosaurus, který se učí novým způsobům.“ V sobotu dodala, že už ho dále nezastupuje, protože se blíží Weinsteinova dohoda se správní radou.

Podle listu The New York Times ho obviňují především mladé ženy, které doufaly, že prorazí u filmu. Byly mezi nimi herečky Ashley Juddová a Rose McGowanová. Juddová řekla listu, že ji nutil, aby ho masírovala nebo se na něj dívala nahého, jak se koupe. Za sexuální služby sliboval herečkám pomoc s kariérou.

Reklama

Výběr článků

Načítám