Hlavní obsah

Vrah z Las Vegas mohl mít komplice a chtít utéct, tvrdí šerif

Las Vegas
Aktualizováno

Stephen Paddock, který v Las Vegas postřílel šest desítek lidí, mohl mít komplice a z místa činu chtít utéct. Tuto teorii ve čtvrtek nově přednesl šerif nevadského okresu Clark Joe Lombardo. Podle něj na to ukazují některé okolnosti.

Foto: Steve Marcus/Las Vegas Sun, ČTK/AP

Šerif okresu Clark Joseph Lombardo

Článek

„Myslíte si, že to všechno zvládl sám?“ prohlásil šerif a shrnul, že Lombardo měl v pronajatém hotelovém pokoji desítky zbraní a další ležely v jeho autě a doma. „Musíte vznést i předpoklad, že v nějakou chvíli mu někdo musel pomoct,“ dodal Lombardo na adresu vraha. Poznamenal ale také, že Paddock shromažďoval své zbraně několik dekád.

Šerif současně doplnil, že Paddock možná chtěl utéct, když na chodbě hotel nainstaloval vlastní kamery.

Policie u Paddockova těla našla množství zbraní a plných zásobníků.

Jde ale pořád jenom o spekulace, otázek kolem případu zůstává tolik, co odpovědí, a ani Lombardova tisková konference na tom nic nezměnila, upozornil list The Guardian.

Deník uvedl, že k šerifově teorii se staví skepticky samotný šéf vyšetřování FBI Aaron Rouse. „Teorie jsou skvělé a každý může mít teorii. Já ale musím nakládat s fakty a šerif také, ne vznášet předpoklady,“ řekl Rouse.

Foto: , ČTK/AP

Stephen Paddock na archivní fotografii

Paddock během koncertu countryového zpěváka Jasona Aldeana zastřelil 59 lidí a 527 dalších zranil. Než do jeho pokoje obloženého zbraněmi dorazila policie, zastřelil se.

Lombardo také ve čtvrtek prozradil, že si Paddock už před týdnem v Las Vegas pronajal jiný hotelový pokoj, z něhož bylo vidět na dějiště hudebního festivalu. Jak ale upozornila americká média, Paddock v Las Vegas pobýval často, protože byl vášnivým hráčem utrácejícím desítky tisíc dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám