Hlavní obsah

Trumpův poradce napadl soudy kvůli dekretu o migraci. Uzurpujete si moc, řekl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Poradce Bílého domu a spolutvůrce sporného protiimigračního dekretu Stephen Miller v neděli obvinil odvolací soud v San Francisku z „právního uzurpování moci”. V pořadu televize Fox News se důrazně ohradil proti soudnímu rozhodnutí, které platnost nařízení Donalda Trumpa zablokovalo.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Trumpův poradce Stephen Miller

Článek

„Prezidentské pravomoci jsou v tomto případě mimo veškerou pochybnost,! řekl Miller, který podle amerických médií spolu s hlavním Trumpovým politickým poradcem Stevem Bannonem kontroverzní dekret sepsal. ”Justice v této zemi nevládne,„ upozornil Miller.

Sám Trump své rozhodnutí obhajoval na Twitteru. Napsal, že 72 procent uprchlíků, kteří se do USA dostali během týdne, kdy byl jeho dekret zablokován, přišlo právě ze zemí, jichž se rozhodnutí týkalo. Poradce Millera za jeho prohlášení pro Fox News Trump pochválil.

Nařízení, které pozastavuje platnost přistěhovaleckých programů a znemožňuje občanům sedmi muslimských zemí vstup na americké území, zablokoval soud v Seattlu ve státě Washington a odvolání ministerstva spravedlnosti USA zamítl soud v San Francisku. Dekret se týká Iráku, Íránu, Sýrie, Somálska, Jemenu, Libye a Súdánu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám