Hlavní obsah

Dvanáctiletá dívka se oběsila v přímém přenosu, podnikavci na videu vydělávají

Washington

Po internetu se už dva týdny nekontrolovatelně šíří záběry americké dvanáctileté dívky, která v přímém přenosu odvysílala vlastní sebevraždu. Dívka na záznamu tvrdí, že ji sexuálně zneužíval rodinný příslušník, a následně se před svým domem v Cedartown v Georgii oběsí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Lidé sledující přenos sice hned zalarmovali policii a strážci zákona vyrazili na místo, dívce už ale pomoci nedokázali. S největší pravděpodobností zemřela okamžitě.

Záběry, jak se se smyčkou kolem krku při západu slunce houpe pod stromem, byly ale dál vysílány přímým přenosem ještě zhruba dvacet minut.

Katelyn Nicole Davisová využila internetovou platformu Livestream, která umožňuje přenášet záběry z mobilu živě na internet. Uživatelé následně záznam nahráli na Facebook a další úložiště.

Video vydělává, policie je bezmocná

Facebook a další služby sice video obratem smazaly, zlikvidovat už se ale nedá. Jelikož je navíc po nahrávce poptávka, weby na ní vydělávají nemalé peníze prostřednictvím reklamy, kterou buď k videu připojí přímo, nebo přidají na stránku, kde je umístěno.

Policie přiznává, že je bezmocná. „Chtěli bychom, aby to odstranili, tak jako všichni ostatní. Kvůli rodině a kvůli ostatním dětem. Některé provozovatele stránek jsme kontaktovali. Ptali se nás, zda to musejí odstranit na základě zákona. To ale nemusejí,“ přiznal pro Daily Mail šéf policejního okrsku Polk County Kenny Dodd.

Podle místního serveru Coosa Valley News se příběh s tragickým vyústěním začal  odvíjet 27. prosince minulého roku, kdy se Davisová na internetu svěřila, že byla vystavena sexuálnímu obtěžování. Prvního ledna pak přidala příspěvek o tom, že ji mužský příbuzný mlátí páskem a pokusil se ji znásilnit. Pak psala, že trpí depresemi, a diskutovala s ostatními uživateli, jak by mohla spáchat sebevraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám