Hlavní obsah

Trumpa vyhnala z pódia ochranka kvůli republikánskému odpůrci

– Washington • Aktualizováno

Ochranka republikánského kandidáta Donalda Trumpa ho během předvolebního projevu v sobotu v Nevadě spěšně evakuovala z pódia. Falešný poplach vyvolali podle televize CNN Trumpovi příznivci patrně kvůli jeho republikánskému odpůrci, který vytáhl protitrumpovský transparent. Trump se krátce poté na pódium vrátil a svůj projev dokončil.

Trumpa musela v Nevadě z pódia odvést ochrankaVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Na záběrech televize NBC bylo vidět, jak dva bodyguardi spěšně odvádějí miliardáře za oponu a přitom ho kryjí svými těly. Další členové ochranky seskočili do publika, kde rázem vznikla panika. Poté bylo vidět, jak ochranka odvádí z davu jednoho muže s rukama za zádech.

Podle CNN jím byl místní stoupenec republikánů Austyn Crites, který chtěl pouze vyjádřit nesouhlas s názory stranického prezidentského kandidáta. Když vytáhl transparent s nápisem "Republikáni proti Trumpovi", začali ho prý okolo stojící přívrženci realitního magnáta napadat. "Najednou, protože se nemohli transparentu zmocnit, se něco stalo, všichni na mě začali útočit a kopat mě," řekl Crites CNN. "A pak někdo zakřičel cosi o zbrani a v té chvíli se věci úplně vymkly kontrole," popsal okamžik, kdy jej zadržela policie.

Žádnou zbraň však u něho nenašla a Crites byl krátce nato bez obvinění propuštěn.

Foto: ČTK/AP

Ochranka spěšně odvádí Donalda Trumpa z pódia

Trump se před své voliče vrátil po několika minutách od policejního zásahu. "Nikdo neříkal, že to pro nás bude snadné. Ale nikdo nás nezastaví," prohlásil Trump po návratu na pódium na mítinku ve městě Reno a poděkoval ochrance.

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Reklama

Související články

Magnát Trump byl v souboji financí dvojka

Pokud by o výsledku amerických prezidentských voleb rozhodovala schopnost kandidátů získat peníze na kampaň, byl by ostřílený byznysmen Donald Trump jasným...

Výběr článků

Načítám