Hlavní obsah

Trhavina v newyorském Central Parku mladíkovi téměř utrhla nohu

– New York

Mladý návštěvník newyorského Central Parku utrpěl v neděli vážné zranění, když šlápl na dosud blíže neupřesněnou výbušninu. Exploze mu podle stanice CNN téměř utrhla nohu.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Záchranáři přenášejí do sanitky zraněného muže.

Článek

"Jedná se jasně o výbušninu. Nic ale nenaznačuje, že ji sem někdo dal s úmyslem někoho zranit," řekl CNN velitel pyrotechniků Mark Torre. První poznatky podle něj naznačují, že šlo o podomácku vyrobenou třaskavinu, možná připravenou pro amatérské ohňostroje u příležitosti státního svátku.

Postižen byl osmnáctiletý turista ze severní Virginie, který navštívil velký veřejný městský park ve čtvrti Manhattan se dvěma přáteli ve věku 18 a 20 let. Explozi vyvolal šlápnutím na jeden kámen. Byl vážně zraněn, ale po operaci je podle zdrojů CNN jeho stav stabilní.

Záchranáři u mladíka, který utrpěl zranění nohy

Zvýšená bezpečnostní opatření

Incident vystrašil Newyorčany, kteří v pondělí jako ostatní Američané slaví státní svátek - Den nezávislosti. Policie ujistila, že o žádné konkrétní hrozbě v New Yorku neví.

Foto: Andrew Kelly, Reuters

Muž při výbuchu utrpěl zranění nohy.

"Neexistuje žádná konkrétní, věrohodná hrozba namířena na New York či oslavy státního svátku," prohlásil zástupce velitele newyorské policie NYPD John O'Connell na tiskové konferenci. Sdělil ale, že do případu se zapojili i agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI).

Obavy z možného ohrožení již dříve umocnil ministr vnitřní bezpečnosti Jeh Johnson, který ve čtvrtek oznámil, že u příležitosti oslav státního svátku nechal zvýšit bezpečnostní opatření na letištích, nádražích a dalších dopravních uzlech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám