Hlavní obsah

Vyvraždění osmi členů rodiny v Ohiu bylo pečlivě naplánováno. Ušetřili jen nejmenší děti

Columbus
Aktualizováno

Páteční vyvraždění osmi členů rodiny v americkém Ohiu bylo pečlivě naplánované, oznámily úřady. Vraždy mohou souviset s marihuanou. Vyšetřovatelé ale motiv pachatele či pachatelů nepotvrdili. Zbylé členy rodiny dokonce upozornili, aby se raději ozbrojili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jedno z míst, kde zemřela část rodiny Rhodenových (video je bez zvuku)Video: AP

 
Článek

Neznámý útočník nebo útočníci zastřelili v pátek ve třech domech rodiny Rhodenových v dvoutisícovém Piketonu osm příbuzných ve věku 16 až 44 let. Oběti spaly. Byly střeleny zblízka do hlavy. Byla mezi nimi i matka čtyřdenního dítěte, které útočník nechal naživu, stejně jako dvě další děti ve věku šest měsíců a tři roky.

K vraždám došlo nad ránem. Ačkoli vyšetřovatelé neuvedli, co bylo jejich motivem, jsou přesvědčeni, že šlo o předem naplánovanou a promyšlenou akci.

„To nebylo kvůli osobnímu prospěchu, bylo v tom něco mnohem víc,“ uvedl pro televizi CNN zdroj z vyšetřování. Státní žalobce Mike DeWine doplnil: „Byla to velmi promyšlená operace a předem naplánované odpravení osmi lidí. Ti, kdo tu operaci provedli, se snažili co nejvíc ztížit vyšetřování a stíhání.“

Foto: ČTK/AP

Policie v okrese Pike uzavírá okolí místa činu.

Policie nevylučuje, že by se terčem mohli stát i zbylí příslušníci rodiny, a doporučila jim, aby se ozbrojili. „Varoval jsem je, že jsou terčem, a upozornil jsem je, aby se ozbrojili,“ potvrdil šerif okresu Pike Charles Reader.

Policie podle DeWinea vyslechla šest desítek lidí a od veřejnosti dostala sto tipů. Některé důkazy nalezené na místě činu a v okolí stále vyhodnocují laboratorní technici. Policie pátrá po nejméně pěti lidech.

Prokurátor DeWine na nedělní tiskové konferenci původně nechtěl hovořit o marihuaně na pozemcích rodiny. Nejprve uvedl, že nemůže novinářům sdělovat všechny informace. Po skončení konference však dodal: „Budu pokračovat a myslím si, že je to v pořádku, když potvrdím, že jsme na třech místech našli konopí.“ Na přímý dotaz připustil, že se jednalo o pěstírny.

Rodina Rhodenových nikdy neměla s policií žádné potíže a velká část sousedů říká, že s ní měli vřelý vztah.

Reklama

Související články

Sedm mrtvých po střelbě v Ohiu

V oblasti Pike v americkém státě Ohio bylo v pátek zastřelo sedm lidí. Oběti, mezi kterými byly i dvě děti, byly nalezeny na třech místech v Piketonu, uvedla...

Výběr článků

Načítám