Hlavní obsah

Pes se lekl, když žena zakašlala, a zabil třídenní dítě

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rodinnou tragédii vyšetřují policisté v americkém San Diegu. Dvouletý pes napadl a pokousal tři dny starého novorozence, který na následky zranění zemřel. Podle informací vyšetřovatelů se pes zřejmě lekl, když jeho majitelka zakašlala a dítě napadl.

Foto: County Of San Diego, Reuters

Dvouletý Polo byl vzat do karantény, kde budou zjišťovat, zda neměl vzteklinu.

Článek

Z vyšetřování plyne, že rodiče leželi spolu se svým novorozeným synem v posteli a sledovali televizi. V jejich blízkosti se nacházel i dvouletý pes, kříženec německé dogy a amerického stafordšírského teriéra.

Tragédie se stala chvíli poté, co matka chlapce hlasitěji zakašlala. To vyvolalo u psa nečekanou reakci, která vyústila v napadení dítěte, uvedl pro Daily Mail vyšetřující seržant Tu Nguyen. Rodiče ihned odvezli dítě do nemocnice, tam chlapce prohlásili za mrtvého.

„Celou věc aktuálně šetříme jako nešťastnou událost,” uvedl policista a dodal, že byla nařízena soudní pitva k prokázání přesné příčiny úmrtí novorozence.

Zvířecího útočníka, dvouletého kastrovaného samce Pola, policie odvezla na záchytnou stanici. V karanténě bude nejméně deset dní, aby se zjistilo, zda netrpěl například vzteklinou.

O osud psa pak budou moci rozhodnout sami majitelé, dodal Dan DeSousa, zástupce ředitele krajského odboru společnosti Animal Services.

Reklama

Výběr článků

Načítám