Hlavní obsah

Zemětřesení v Ekvádoru už má přes 500 obětí a tisíce zraněných

– Quito • Aktualizováno

Počet obětí sobotního zemětřesení v Ekvádoru vzrostl již na 525, zraněných je na 4600 a asi stovka osob se stále pohřešuje. Informovalo o tom ekvádorské státní zastupitelství. Prezident Rafael Correa tvrdí, že je to nejhorší katastrofa v zemi od roku 1949.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Ekvádoru odklízejí trosky po zemětřeseníVideo: Reuters

 
Článek

Státní zastupitelství uvedlo, že z 525 obětí se jich podařilo identifikovat 518. Mezi mrtvými je nejméně 11 cizinců: tři Kolumbijci, tři Kubánci, dva Kanaďané a po jedné oběti mají Dominikánská republika, Británie a Irsko.

Ještě v úterý uváděly úřady nižší počet mrtvých, napřed 443 s 231 nezvěstným, pak 480. „Bojím se, že číslo bude ještě stoupat s tím, jak pokračujeme s odklízením trosek,“ varoval prezident Correa.

Foto: Henry Romero, Reuters

Ekvádorští záchranáři pracují v troskách zříceného hotelu v Pedernalesu.

Z trosek hotelu u Manty se v úterý podařilo vytáhnout šest přeživších, ale navzdory snaze záchranářů klesá naděje, že by se povedlo najít ještě další. Ve vzduchu je cítit pach rozkládajících se mrtvol, popisují svědci.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Epicentrum zemětřesení v Ekvádoru

Od úterý se proto záchranáři místo pátrání po přeživších soustřeďují na vyzvedávání mrtvých těl, uvedl ministr vnitra José Serranio.

Tisíce lidí nadále zůstávají bez střechy nad hlavou. V postižené oblasti se nedostává pitné vody a hrozí epidemie.

Foto: Henry Romero, Reuters

Záchranáři rozřezávají železobetonovou konstrukci hotelu v Pedernalesu.

Sobotní zemětřesení bylo velmi silné s magnitudou 7,8 stupně. Nejvíce obětí je z měst Manta a Podernales, 158 a 159, 118 lidí zahynulo v Portovieju.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám