Hlavní obsah

Tygr zabil ošetřovatelku v americké zoo

– Palm Beach
Novinky, lpl

Zoo v Palm Beach na Floridě musela být v pátek zavřena poté, co tam tygr napadl ošetřovatelku. Zranění ženy byla tak vážná, že jim krátce po převozu do nemocnice podlehla. Není jasné, co útok vyvolalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve floridské zoo zabil tygr ošetřovatelkuVideo: Reuters

 
Článek

Osmatřicetiletou ošetřovatelku Stacey Konwiserovou,jež byla mezi kolegy známá jako „tygří zaříkávačka”, napadl třináctiletý samec tygra malajského v kryté části výběhu, který není pro veřejnost přístupný. Do takzvaného nočního domu chodí kočky jíst a spát, a také tam jsou připravovány na každodenní dvouhodinovou show.

Okamžitě po útoku ostatní ošetřovatelé tygra uspali. Museli však počkat, než začnou sedativa účinkovat, aby mohli pro zraněnou ženu do výběhu dojít a poskytnout jí první pomoc. Žena však po převozu do nemocnice na následky zranění zemřela.

„Ona byla člověk, který absolutně miloval vše, co se týká tygrů a sledovala je každý den,” řekla mluvčí zoo Naki Carterová. „Kdybyste ji znali, pochopili byste, jak obrovskou lásku k těmto stvořením chovala.”

Místní média informovala, že návštěvníci byli na krátkou dobu odvedeni do obchodu se suvenýry, ačkoliv jim podle policie žádné přímé nebezpečí nehrozilo. „Žádné ze zvířat se nepohybovalo mimo výběhy,“ sdělila Carterová.

Zoologická zahrada zůstane do neděle uzavřena a celou záležitost budou nyní prošetřovat příslušné orgány.

Reklama

Výběr článků

Načítám