Hlavní obsah

Trumpova volebního manažera nebudou stíhat za údajné napadení novinářky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Manažer prezidentské kampaně republikána Donalda Trumpa Corey Lewandowski nebude soudně stíhán za údajné napadení reportérky Michelle Fieldsové. V noci na čtvrtek o tom s odvoláním na své zdroje informoval deník Politico s tím, že to prokuratura ještě dnes oficiálně oznámí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z údajného napadení novinářkyVideo: Reuters

 
Článek

Novinářka šéfa Trumpova volebního štábu obvinila, že jí během pokusu oslovit realitního magnáta agresivním zmáčknutím ruky způsobil modřiny. Trump již dříve označil obvinění Fieldsové za smyšlené a za Lewandowského se postavil.

Incident se odehrál 8. března na Trumpově mítinku. Fieldsová, která tehdy pracovala pro konzervativní zpravodajský portál Breitbart, následně na Twitteru zveřejnila fotografii své ruky s modřinami. Učinila tak poté, co Trump označil její nařčení za výmysl.

Událost částečně zaznamenala stanice NBC News. Na záznamu je vidět, jak se Fieldsová snaží dostat k Trumpovi a položit mu otázku, její pokus ale náhle končí. Z videa však není patrné, zda je to kvůli zákroku Lewandowského, jak novinářka tvrdí. Násilí na něm patrné není. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Konflikt s Fieldsovou není jediný, do kterého se Lewandowski dostal. Při jiném březnovém Trumpově mítinku vyvedl za límec jistého protestujícího, vše tehdy zachytily kamery.

Reklama

Výběr článků

Načítám