Hlavní obsah

Šéf Trumpovy kampaně mě napadl, tvrdí reportérka. Manažera čeká soud

– Tallahassee

Policie na Floridě zadržela manažera prezidentské kampaně republikána Donalda Trumpa a obvinila ho z napadení reportérky Michelle Fieldsové. Novinářka podle agentury AP tvrdí, že šéf Trumpova volebního štábu Corey Lewandowski jí během pokusu oslovit Trumpa způsobil modřiny agresivním zmáčknutím ruky. Trump označil obvinění za smyšlené. Manažera nyní čeká soud.

Foto: Handout, Reuters

Záběr z videa udajně ukazuje, jak Corey Lewandowski (uprostřed) chytil reportérku Michelle Fieldsovou za ruku

Článek

"Pan Lewandowski je ve smyslu této obžaloby naprosto nevinný," uvedl Trump v prohlášení. "Prohlásí, že se cítí nevinen a na svůj soud se těší. Je rozhodně přesvědčen, že bude zproštěn viny," dodal Trump.

Incident se odehrál 8. března na Trumpově mítinku. Fieldsová, která tehdy pracovala pro konzervativní zpravodajský portál Breitbart, následně na twitteru zveřejnila fotografii své ruky s modřinami. Učinila tak poté, co Trump označil její nařčení za výmysl.

Video nic neprokazuje

Událost částečně zaznamenala stanice NBC News. Na záznamu je vidět, jak se Fieldsová snaží dostat k Trumpovi a položit mu otázku, její pokus ale náhle končí.

Foto: Reuters

Šéf Trumpovy kampaně Corey Lewandowski (vlevo) diskutuje s jedním ze svých poradců.

Z videa však není patrné, zda je to kvůli zákroku Lewandowského, jak novinářka tvrdí.

Související téma

Foto: David Becker, Reuters

Donald Trump

Konflikt s Fieldsovou není jediný, do kterého se Lewandowski dostal. Při jiném březnovém Trumpově mítinku vyvedl za límec jistého protestujícího, vše tehdy zachytily kamery.

Reklama

Související články

Jeb Bush podpořil Teda Cruze proti Trumpovi

Jeb Bush, který propadl v letošních republikánských primárkách, ve středu podpořil texaského konzervativního senátora Teda Cruze, který jako jediný má ještě...

Výběr článků

Načítám