Hlavní obsah

V Kansasu vykolejil vlak se 142 cestujícími, na místě jsou desítky zraněných

Kansas City
Aktualizováno

V Kansasu u Dodge City měl v pondělí brzo ráno nehodu rychlík společnosti Amtrak. Podle informací z noci na úterý je zraněných 32, dva jsou v kritickém stavu. Mimo koleje se dostalo osm vagonů, z nichž se polovina převrátila, což bylo podle vyšetřovatelů způsobeno poškozením koleje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kansasu vykolejil vlak se 142 cestujícími, na místě jsou desítky zraněnýchVideo: KWCH, AP

 
Článek

„Mnoho zraněných bylo odvezeno do místních nemocnic,“ řekl CBS cestující z vlaku Daniel Szczerba, který vyvázl bez zranění. Nemocnice v Dodge City potvrdila, že přijala jedenáct pacientů a čeká dalších šest. Nemocnice v Garden City dlouho nesdělovala čísla. Pak bylo uvedeno, že zraněných je 32

Vykolejení vagónů potvrdila Patricia Munfordová z dálniční policie, protože trať vedla vedle dálnice I50, která musela být uzavřena.

Železniční společnost k nehodě uvedla: Hned po půlnoci několik vagónů vlaku Amtrak číslo 4 Jihozápadní šéf jedoucího na trase Los Angeles–Chicago vykolejilo asi 30 kilometrů západně od Dodge City v Kansasu. Bylo v něm asi 128 cestujících a čtrnáct členů posádky. Místní záchranky jsou na místě a probíhá vyšetřování.“

Vlak táhly dvě lokomotivy a měl devět vagónů.

Susan Morganová sdělila místní televizi KAKE, že jí její dcera, která vlakem cestovala, řekla, že se stroj v rychlosti sto deseti kilometrů začal otřásat. Ven se studentka z Arizony dostala oknem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám