Hlavní obsah

Trump je podvodník a pokrytec, kritizoval Romney prezidentského kandidáta

Aktualizováno

Donald Trump je podvodník a pokrytec, a pokud získá nominaci americké Republikánské strany, bude to znamenat vítězství v listopadových prezidentských volbách pro demokratku Hillary Clintonovou. V Salt Lake City to ve čtvrtek prohlásil někdejší republikánský prezidentský kandidát Mitt Romney, podle kterého Trump ohrozí bezpečnost a prosperitu země.

Foto: Mike Segar , Reuters

Mitt Romney

Článek

"Pokud učiníme správnou volbu, budoucnost Ameriky bude ještě lepší než minulost a lepší než přítomnost," řekl Romney na Utažské univerzitě. "Pokud ale budeme vybírat lehkomyslně, světlá budoucnost, o které jsem hovořil, se nestane," dodal.

"Dovolte mi to říci velmi jednoduše. Pokud si my republikáni vybereme jako svého kandidáta Donalda Trumpa, naděje na bezpečnou a prosperující budoucnost se výrazně sníží," varoval.

Trump podle Romneyho považuje americkou veřejnost za naivní. "Jeho sliby jsou stejně bezcenné jako diplom z Trumpovy univerzity," prohlásil Romney s odkazem na Trumpovu někdejší virtuální podnikatelskou školu Trump University, kvůli které realitní magnát čelí nařčením z podvodu.

Nemá temperament ani úsudek

"Jeho domácí politika povede k recesi. Jeho zahraniční politika učiní z Ameriky a světa méně bezpečné místo. Nemá ani temperament, ani úsudek, aby mohl být prezidentem. Jeho osobní kvality budou znamenat, že Amerika přestane být zářivým městem na kopci," uvedl.

Romney, který je hlasitým kritikem Trumpa, dále uvedl, že případná republikánská nominace pro realitního magnáta umožní Clintonové v prezidentských volbách zvítězit. "Trump se raduje z každého průzkumu veřejného mínění, který odráží to, co si o sobě myslí. Průzkumy ale rovněž říkají, že s Hillary Clintonovou prohraje," dodal.

Trump si ale nenechal nic líbit a na Romneyho zaútočil, na Twitteru. Vytknul mu, že v roce 2012 nedokázal porazit demokrata Baracka Obamu.

"Jsem jediný, kdo dokáže Clintonovou porazit. Nejsem Mitt Romney, který neumí vyhrávat," ohradil se Trump na Twitteru. Také připomněl, že ještě před čtyřmi lety ho Romney prosil o podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám