Hlavní obsah

Michiganská policie zadržela střelce, který jezdil po městě a střílel kolemjdoucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Michiganská policie po intenzivním pátrání zadržela střelce, který v noci na neděli zavraždil minimálně šest lidí a dva vážně zranil v oblasti města Kalamazoo. Mezi mrtvými je i chlapec a vážně zraněná je nezletilá dívka. Útočník, který zabíjel na třech různých místech, nekladl při zatčení odpor.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie ohledává místa činu v michiganském Kalamazoo (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

"Hrozba pro veřejnost pominula. Už máme svého podezřelého. Je ve vazbě," sdělil mluvčí kalamazooské policie Paul Matyas. V autě 45letého zadrženého muže byly nalezeny zbraně.

Foto: Ed Finnerty, ČTK/AP

Vůz muže, který jezdil městěm Kalamazoo a střílel na kolemjdoucí.

Útočník jezdil po městě v automobilu Chevrolet HHR SUV černé barvy a náhodně střílel na kolemjdoucí. Zabíjel na třech parkovištích - u restaurace Cracker Barrel, u obchodního zastoupení jedné automobilky a u obytného komplexu.

Šest zabitých zemřelo na místě, dvě další oběti, včetně 14leté dívky, utrpěly zranění a jsou v kritickém stavu v nemocnici.

Krveprolití začalo kolem 18:00 místního času (půlnoc SEČ) u obytného komplexu, kde Dalton několika výstřely zasáhl ženu, která je druhou vážně zraněnou osobou. Ještě dnes by měla podstoupit operaci.

Foto: Mark Bugnaski, ČTK/AP

Policisté ohledávájí jedno z míst, kde střelec útočil.

Zhruba o čtyři hodiny později muž střílel u prodejny automobilů, kde zabil otce s osmiletým synem, kteří si prohlíželi vystavená auta.

Za další čtvrthodinu vrah spáchal masakr u restaurace Cracker Barrel, kde usmrtil čtyři lidi. Tam také zranil dívku, kterou jeden ze zdravotníků prohlásil za mrtvou, což bylo ale o něco později dementováno. I na tomto parkovišti si Dalton vybíral náhodně, přičemž pálil na lidi sedící v autech.

Město Kalamazoo se 75 000 obyvatel leží přibližně 250 kilometrů západně od Detroitu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám