Hlavní obsah

Komika Cosbyho budou soudit za znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Příprava soudu s hercem Billem Cosbym v Pensylvánii, kde čelí obvinění ze znásilnění v roce 2004, může pokračovat. Soud odmítl námitku obhajoby, že Cosby v tomto případu dostal v minulosti od prokuratury slib imunity. V noci na čtvrtek o tom informovala agentura AP.

Foto: Eric Thayer/Files, Reuters

Bill Cosby

Článek

Prokuratura se v roce 2005 rozhodla Cosbyho nestíhat, neboť případ měl řadu nedostatků.

Rozhodnutí soudu znamená, že nyní se může uskutečnit předběžné slyšení, které rozhodne o tom, zda má obžaloba dostatek důkazů k zahájení procesu se 78letým hercem. Ta tvrdí, že se objevily nové informace a že existují dostatečné důkazy.

Cosbyho obvinila Andrea Constandová, že ji zdrogoval a sexuálně zneužil.

Podle prokuratury Cosby svou oběť přinutil, aby snědla prášky a pila víno. Následně prý nebyla schopna pohybu a Cosby ji sexuálně zneužil. Pokud soud jeho vinu uzná, hrozí mu až deset let vězení. Herec již dříve uvedl, že se zmíněnou ženou měl sexuální styk, se kterým ona souhlasila.

Kvůli údajným sexuálním deliktům Cosbyho v minulých letech veřejně obvinilo na 50 žen, soud jim však dosud ani v jednom případě za pravdu nedal. Řada údajných sexuálních deliktů se odehrála před značnou dobou a časová lhůta pro jejich možné vyšetření už dávno uplynula.

Herec obvinění údajně zneužitých žen dlouhodobě odmítá. Jeho právníci tvrdí, že všechna jsou pomluvou a jejich cílem je slavného herce pošpinit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám