Hlavní obsah

Boj o nominaci do amerických voleb vzdávají další kandidáti, Trump měl potíže s letadlem

Washington

Republikánský prezidentský kandidát Rick Santorum po neúspěchu v Iowě vzdal souboj o křeslo v Bílém domě a v kampani podpořil republikána Marca Rubia. Informovala o tom agentura Reuters. Ačkoli Santorum volební shromáždění v Iowě před čtyřmi lety vyhrál, v pondělí získal jen jedno procento hlasů. Letoun Donalda Trumpa, který skončil druhý, měl problémy a musel nouzově přistát.

Foto: Aaron Josefczyk, Reuters

Rick Santorum

Článek

Ukončení Santorumovy kampaně se očekávalo, o několik hodin dříve o tom s odvoláním na několik republikánských představitelů informovala televize CNN.

Foto: Nati Harnik, ČTK/AP

Senátor Rand Paul

Po hlasování v Iowě vzdali další boj také republikáni Mike Huckabee a Rand Paul, který stažení oznámil ve středu. Další boj vzal i demokrat Martin O’Malley v demokratickém táboře.

Očekává se, že další kandidáti s nepřesvědčivými výsledky je budou brzy následovat, spekuluje se o republikánech Benu Carsonovi či Carle Fiorinaové.

Trump měl problémy s letadlem

Soukromé letadlo s americkým republikánským kandidátem na prezidenta Donaldem Trumpem na palubě muselo během středečního letu do Arkansasu kvůli problému s motorem nouzově přistát. Mediální magnát v cestě pokračoval menším pronajatým letounem, uvedla agentura Reuters.

Související témata:

Foto: ČTK/AP

Rick Santorum na předvolebním shromáždění v louisianském Lafayette

Foto: ČTK/AP

Marco Rubio

Foto: Brendan McDermid, Reuters

Donald Trump

Trumpův Boeing 757 při letu z New Yorku do Little Rocku v Arkansasu postihl problém s jedním z motorů. Piloti proto nouzově přistáli v Nashville. Událost vyšetřuje americký Federální úřad pro letectví (FAA).

Reklama

Výběr článků

Načítám