Hlavní obsah

V New Yorku se množí útoky noži a břitvami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Strach mezi obyvateli New Yorku vyvolává série útoků řeznými a sečnými zbraněmi, jejichž oběťmi se od prosince stalo už víc než deset lidí. Na první pohled náhodné, ničím nevyprovokované útoky byly zaznamenány v různých částech města. Jen tento týden byly ve vagónech newyorského metra ohlášeny tři.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Newyorský policista

Článek

Podle policie jsou pachateli cizinci. K útokům používají nože, břitvy a v jednom případě dokonce mačetu. Vyšetřovatelé tvrdí, že nejde o jediného pachatele, ale o čin několika na sobě nezávislých lidí. Nepředvídatelnost útoku ale vyvolává vážné obavy o zdraví a bezpečnost lidí.

"Stalo se to na tmavém nároží obytného bloku," řekl agentuře AP newyorský dramatik David Hwang. "Byl to náhlý útok, ale počet podobných útoků mě překvapil. Je to snad nový trend?" Z útoku Hwan vyvázl s vážně poraněnou krční tepnou.

New York přitom prochází poměrně šťastným obdobím, kriminalita je v největším americkém městě nejnižší za posledních 50 let.

Šéf newyorských detektivů Robert Boyce označuje útoky noži a břitvami za neobvyklé, ale varoval před panikou. Policie pátrá po útočnících, tři lidé už prý byli zatčeni. Hrozím jim vězení pět až pětadvacet let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám