Hlavní obsah

V Bolívii zabavili zásilku kokainu za patnáct miliard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sucre

Speciální protiteroristické jednotky bolivijské policie ukázaly pytle se šesti až osmi tunami kokainu, které se tento týden podařilo zabavit pašerákům. Obří zásilka drogy byla ukryta v nákladu síranu barnatého. Mířila do Uruguaye, odkud měla pokračovat lodí do Afriky a patrně i do Evropy.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: V Bolívii zadrželi přes šest tun kokainu

Článek

„V tuto chvíli můžeme jen těžko odhadovat, kolik drogy tam bylo, ale hovoříme tady o šesti až osmi tunách,“ cituje agentura Reuters bolivijského ministra vnitra Carlose Romera.

V poutech skončil jediný člověk

V rukou spravedlnosti však zatím skončil jediný člověk, který se pokoušel získat na pašovaný kokain vývozní licenci.

„Zadržená osoba bolivijské národnosti již byla poslána do vězení Palmasola. Jedná se o Marca Antonia Arambula Panerrieta,” dodal ministr vnitra.

Pokud by se zásilka dostala až do Pobřeží slonoviny, vylétla by její cena asi na 640 miliónů dolarů, což odpovídá více než 15 miliardám korun.

Z Afriky by nejspíš kokain po menších částech pokračoval dál do Evropy, kde by se jeho cena ještě několikanásobně zvýšila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám