Hlavní obsah

Na východ USA se žene hrozivá bouře, může být nejhorší v historii

Novinky, jem
Washington
Aktualizováno

Východní pobřeží Spojených států se připravuje na nejhorší sněhovou bouři za několik posledních desetiletí. Mohutné přívaly sněhu doprovázené nárazy vichru a silným mrazem postihnou 75 miliónů lidí, nejhorší to bude v pásu od Washingtonu až po New York, varují meteorologové. Extrémní počasí už v Severní Karolíně a Tennessee připravilo o život tři lidi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na východ USA se žene hrozivá bouře, může být nejhorší v historiiVideo: Reuters

 
Článek

Státy Virginia, Maryland, Severní Karolína a Pensylvánie kvůli nebývalé bouři vyhlásily stav nouze. Rychlost větru může v nárazech dosahovat až 100 kilometrů za hodinu.

Americké aerolinky už byly nuceny kvůli silnému sněžení, doslova bílé tmě, zrušit 4,5 tisíce letů, což způsobilo chaos v letecké dopravě po celých Spojených státech.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Newyorská radnice vyzvala motoristy, aby o víkendu nevyjížděli. "Každý, kdo na víkend plánoval výlet, to musí pustit z hlavy," řekl na tiskové konferenci newyorský starosta Bill de Blasio. Stejné varování vydala i radnice ve Washingtonu.

Celý den bude zcela uzavřeno druhé nejvytíženější americké letiště ve městě Charlotte. S úplným zastavením provozu se musejí smířit také pasažéři mířící na letiště ve Filadelfii.,

Američané se připravují na nejhorší, vykupují potraviny z obchodů.
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Na východ USA se žene hrozivá bouřeVideo: Reuters

Již teď je jasné, že se škody, které bouře na východním pobřeží napáchá, vyšplhají do částek v řádu miliard dolarů.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám