Hlavní obsah

V USA obžalovali Američana, který prošel výcvikem milic aš-Šabáb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké úřady obžalovaly jednatřicetiletého muže z podpory somálské islamistické milice aš-Šabáb. Maalik Alim Jones také od této skupiny získal podle obžaloby vojenský výcvik. S odkazem na americké ministerstvo spravedlnosti o tom informovala agentura AP.

Článek

Maalik Alim Jones, která má americké občanství, stanul v prosinci před soudem v New Yorku. Podle obžaloby v roce 2011 opustil Baltimore a odjel do Somálska, kde byl přijat do výcvikového tábora aš-Šabábu.

Tam se prý učil střílet a obsluhovat odpalovací zařízení pro reaktivní granáty. Poté se údajně zúčastnil bitvy proti keňským vojákům v somálském městě Afmadow.

Spojené státy se radikální organizaci aš-Šabáb, jež podniká útoky po celé východní Africe a hlásí se k teroristické síti al-Káida, snaží zlikvidovat

Od roku 2014 bylo zveřejněno více než 75 případů zatčení amerických občanů, které údajně zradikalizovali islámští ozbrojenci.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám