Hlavní obsah

USA budou potlačovat propagandu IS

– Washington

Vláda amerického prezidenta Baracka Obamy vytváří novou protiteroristickou skupinu, jejímž úkolem bude boj s propagandou Islámského státu a dalších teroristických skupin na internetu. Oznámil to v pátek Bílý dům.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Americký prezident Barack Obama

Článek

Novou skupinu budou řídit ministerstva vnitra a spravedlnosti za pomoci ministerstva zahraničí. Skupina bude využívat desítky federálních a místních agentur. Jejím úkolem bude účinně zachycovat vzkazy teroristů a znemožňovat zveřejňování videí či jiných jejich propagandistických materiálů v angličtině.

V této souvislosti také podle agentury Reuters začaly konzultace bezpečnostních představitelů vlády s vedoucími pracovníky amerických technologických společností Apple, Facebook, Google, Twitter, Microsoft, Yahoo a LinkedIn.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Chceme, aby tyto společnosti byly globálně úspěšné. Potřebujeme jejich pomoc v boji proti teroru," řekl Reuters člen kongresového bezpečnostního výboru Adam Schiff.

Vytvoření skupiny podle deníku The Washington Post odráží zvyšující se frustraci Bílého domu z toho, že dosavadní úsilí nezamezilo Islámskému státu využívat sociální média k verbování nových přívrženců a k vybízení k útokům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám