Hlavní obsah

Střelec ve Filadelfii útočil na policistu ve jménu Islámského státu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Filadelfie
Aktualizováno

Policista v americkém městě Filadelfie se v noci na pátek stal terčem útoku muže hlásícího se k Islámskému státu. Z bezprostřední blízkosti na něj vypálil velké množství ran. Policista byl zraněn. Útočník byl později dopaden, uvedla policie.

Foto: Philadelphia Police Department, Reuters

Kamery zachytily okamžik, kdy se střelec blíží k policistovi v autě. Vypálil nejméně 11 ran.

Článek

„Je to jedna z nejstrašnějších věcí, které jsem kdy viděl. Ten chlap se pokoušel policistu doslova popravit. Policista vůbec netušil, že po něm jde,“ vylíčil policejní zástupce Richard Ross. Podle něj střelec na ulici vypálil na policistu Jessieho Harnetta nejméně jedenáctkrát.

„Přiznal se, že tento zbabělý čin spáchal ve jménu islámu,“ doplnil Ross. Útočník se podle jeho slov domnívá, že „policie brání zákony, které se islámu příčí“.

Nic nenaznačuje, že by útočník jednal ve spolupráci s někým jiným.

I když byl Harnett zraněný, dostal se ven z auta a střelbu opětoval a útočníka zasáhl. Přes vysílačku ještě stačil přivolat pomoc a ohlásit, že krvácí.

Foto: Profimedia.cz

Uklízeč na místě noční střelby na policistu

Střelec z místa utekl, ale policii se ho později podařilo dopadnout. Ross k němu nic bližšího neřekl. Uvedl pouze, že jeho zbraň byla před třemi lety policii ukradena. „Víme, že byla kradená, ale nevíme, kolika rukama za ty roky prošla,“ doplnil Ross.

Harnett utrpěl „velmi vážná zranění, která si vyžádají několik operací“.

Zastřelili 14 lidí

Poslední podobný útok radikálních islamistů v USA se stal na začátku prosince v kalifornském San Bernardinu. Manželská dvojice tam začala střílet na předvánočním večírku ve středisku sociální péče. Zavraždili 14 lidí. Syed Farook o Tashfeen Maliková se hlásili k myšlenkám Islámského státu.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám