Hlavní obsah

Bill Clinton vystoupil na podporu své ženy

– Exeter

Bývalý americký prezident Bill Clinton poprvé vystoupil na podporu své ženy, která se uchází o pozici prezidentky USA. V pondělí promluvil ve státě New Hampshire, kde Hillary Clintonová zaostává v průzkumech. Odrážel hlavně útoky Donalda Trumpa.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Bill Clinton na mítinku v Nashui v New Hampshiru

Článek

V Exeteru vyzdvihl její profesionální zkušenosti: „Ví, jak věci prosadit. Všude, kde se (Hillary) objevila, prosadila něco dobrého.”

Clinton ale pominul znovu oživované téma své nevěry v době svého působení v Bílém domě, byť se ho reportér zeptal, zda vzhledem k jeho minulosti je fér se vyjadřovat, uvedl list The New York Times.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Dokázala, že má schopnost dostat se z obtížné situace. Hlavní ale je, že v době, kdy jsme byli odloučeni v důsledku kolektivní zášti, nikdy nevstoupila nikam, kde by něčím neprospěla.“ odpověděl Clinton.

Trumpovy výpady proti Clintonové jsou často velmi tvrdé. Řekl například, že souboj o Bílý dům on sám vyhraje, protože „porazit Hillary Clintonovou bude snadné, jelikož její minulost je špatná”.

Zoufalá a smutná

Výrokem „nejhorší ministryně zahraničí všech dob, zoufalá a smutná” se snažil zpochybnit její kvality v úřadu ministryně zahraničí a zároveň poukázal na problém manželského vztahu.

Clintonová nezůstala příliš pozadu, když řekla, že „ten chlap přehání, každého uráží, je odporný”.

Související témata:

Foto: John Locher, ČTK/AP

Hillary Clintonová v debatě demokratů

Clintonovo pozdní zapojení do kampaně má přinést vzpruhu, jeho žena sice vede v celonárodních průzkumech, avšak v New Hampshiru, kde se budou primárky konat 9. února, zaostává za vermontským senátorem Berniem Sandersem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám