Hlavní obsah

Medvěd vtáhl muže do jeskyně a vážně ho pokousal

• Aktualizováno

Skautského vůdce v americkém státě New Jersey napadl v neděli medvěd. Za nohu ho vtáhl hlouběji do jeskyně a trvalo hodinu a půl, než od něj medvěd odešel. Ochránci přírody se domnívají, že muž zvíře v jeskyni vyrušil ze zimního spánku, uvedla CNN. Skaut se bránil svým geologickým kladivem a stočil se do fetální pozice. Medvěd nakonec odešel.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd černý zvaný baribal

Článek

Christopher Petronino byl spolu s dalšími třemi skauty ve věku 12 až 14 let na výpravě, když ho napadl medvěd černý, kterému se také říká baribal.

Muže poranil na hlavě, na noze a na rameni. Petronino medvěda udeřil ho hlavy geologickým kladivem, to zvíře ale neodradilo. Dál do něj kousal. Odešel až poté, co na něj začal štěkat pes, kterého měli skauti s sebou. Ostatní ze skupiny se před jeskyní snažili zavolat pomoc, ale nebyli schopni přesně udat svou polohu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle CNN nejsou zranění muže vážná a byl už propuštěn z nemocnice. Jeskyni, kde byl napaden, prý prozkoumává pravidelně už od roku 1980.

„Zvíře ho pravděpodobně vnímalo jako hrozbu a zaútočilo,” řekl Sean Cianciulli z místního svazu ochránců přírody.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd černý zvaný baribal

Baribal je nejčastějším druhem medvěda v severní Americe. Pokud jej lidé potkají, měli by se snažit zachovat klid a pomalu odejít. Medvěd se o ně pravděpodobně zajímat nebude. Pokud je zvíře překvapeno a jde směrem k člověku, je dobré snažit se jakkoliv zvětšit svou velikost, například roztáhnout ruce, dvojice by si měla stoupnout vedle sebe, a pomalu ustupovat směrem od medvěda.

Pokud to medvěda neodradí a zaútočí, je potřeba se schoulit do klubíčka a chránit si hlavu. Často se stane, že medvěd člověka očichá, poškrábe a poté odejde, protože ho nevyhodnotí jako kořist.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám