Hlavní obsah

Argentinec roky věznil manželku a syna v nelidských podmínkách

Mar Del Plata
Aktualizováno

Argentinská policie obvinila Edgarda Ovieda, který držel šest let v nelidských podmínkách pod zámkem svou manželku a dospělého syna, uvedl list El Mundo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V tomto domě věznil muž šest let svou ženu a synaVideo: Reuters

 
Článek

Policie uvedla, že špinavý pokoj v zadní části Oviedova domu v přímořském městě Mar del Plata, měl zvenčí zamykatelné železné dveře. Uvnitř vyšetřovatelé našli talíře se psím žrádlem, které měl šestašedesátiletý Oviedo dávat manželce a synovi jíst.

Žena má podle úřadů psychické problémy a její syn prý sotva umí mluvit.

Stavební dělník a někdejší odborářský vůdce Oviedo byl zatčen na základě upozornění svých dalších dvou synů, kteří žijí ve stejné čtvrti. Oba řekli, že otce neudali dřív, protože se ho báli.

Foto: Mauro V. Rizzi, ČTK/AP

Dům, ve kterém Eduardo Oviedo šest let věznil manželku a syna.

Podle vyšetřovatelů dlouho věděli, že jejich matka a bratr žijí v nelidských podmínkách bez přístupu k základním hygienickým potřebám.

32letého syna, který trpí autismem, policisté našli v místnosti mezi odpadky a výkaly. Do stejné místnosti s ním Oviedo zamykal na noc i svou 61letou ženu. Ani jeden z nich pak nemohl z domu odejít, protože byli spoutaní řetězy.

„Přečtěte si policejní zprávu, ale neuvěříte tomu, dokud tam nejdete,“ prohlásil vyšetřovatel Alejandro Pellegrini podle BBC.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám