Hlavní obsah

Clintonová: Ze soukromého mailu jsem tajné zprávy neposlala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Demokratická kandidátka na funkci prezidentky Spojených států Hillary Clintonová zopakovala, že za svého působení ve funkci ministryně zahraničí ze svého soukromého e-mailového účtu neposlala ani na něj nepřijala žádné tajné zprávy. Clintonová to podle agentury Reuters řekla na sobotní akci pořádané v rámci předvolební kampaně.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Hillary Clintonová

Článek

Bývalá šéfka americké diplomacie, která je nejnadějnější demokratickou kandidátkou pro volby plánované na příští rok, je kritizována za to, že používala soukromý e-mailový účet pro služební komunikaci v době, kdy působila jako ministryně zahraničí. Zákon tehdy používání soukromých adres k vyřizování oficiální komunikace ale nezakazoval. Clintonová přesto čelí především ze strany republikánské opozice kritice za možné ohrožení národní bezpečnosti.

Podle deníku The Washington Post zjistili inspektoři, že přinejmenším čtyři e-maily poslané ze soukromého účtu Clintonové obsahovaly informace podléhající utajení.

Clintonová v sobotu v Iowě uvedla, že "nemá tušení", o jaké čtyři e-maily by se mohlo jednat. "Neposlala jsem ani jsem nepřijala nic, co bylo v té době tajné," prohlásila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám