Hlavní obsah

Stařec se přiznal k 69 let staré vraždě prostitutky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ottawa

K bezmála 70 let staré vraždě se přiznal 91letý muž žijící v Kanadě. Dostavil se na policejní stanici a prohlásil, že v roce 1946 na Carnaby Street v Londýně zastřelil prostitutku. Neznal ani její jméno, informoval britský list The Sun.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Úřady v provincii Ontario, kde muž žije v pečovatelském domě, upozornily Scotland Yard. Britští vyšetřovatelé prošli nevyřešené případy vraždy, které se archivují po dobu sta let, a vydali se za staříkem se složkou o vraždě 26leté Margaret Cookové.

Muži, jehož totožnost nebyla zveřejněna, předložili několik fotografií žen, mezi nimiž byl portrét jeho oběti. A senior na ni skutečně ukázal.

Přiznal se, že prostitutku Cookovou zastřelil ruskou pistolí před nočním klubem, protože ho prý podvodně připravila o peníze. Dobové zprávy hovořily o tom, že policie střelce stíhala, ale on jí zmizel v davu a pak se ztratil v metru.

Bojoval se svědomím

Scotland Yard nejprve podezříval 27letého pracovníka na stavbě, ale k zatčení nedošlo.

Dnes je zločin už dávno promlčen, ale pokud by byl pachatel tehdy dopaden, možná by ho čekala smrt. Trest smrti totiž Británie zrušila až v roce 1965.

Stařík podle list The Sun zápolil se svým svědomím poté, co mu před dvěma lety diagnostikovali rakovinu kůže. „Jeho fyzický stav není dobrý, ale mentálně je bdělý. Chtěl se vypořádat se svým svědomím, než umře,“ řekl deníku zdroj z vyšetřování.

Reklama

Výběr článků

Načítám