Hlavní obsah

B. B. King zemřel přirozenou smrtí, otravu pitva vyloučila

Los Angeles

Slavný americký bluesman B. B. King v květnu zemřel přirozenou smrtí, a nikoli na následky otravy, jak se domnívaly dvě jeho dcery. Vyplývá to z výsledků pitvy, kterou v úterý zveřejnili soudní lékaři. Pitva byla koncem května nařízena poté, co Kingovy dcery vznesly obvinění, že jejich 89letého otce zavraždili jeho spolupracovníci.

Foto: Profimedia.cz

B. B. King

Článek

Karen Williamsová a Patty Kingová tvrdily, že dlouholetí spolupracovníci B. B. Kinga Verne Toney a Myron Johnson uspíšili jeho smrt tím, že mu tajně podali několik kapek neznámé tekutiny. "Myslím, že můj otec byl otráven a že mu byly podány neznámé látky. Podle mě byl otec zavražděn," uvedly obě dcery v identických místopřísežných prohlášeních.

Nálezy patologů to ale nyní vyloučily. Podle lékařů slavný zpěvák, kytarista a skladatel zemřel zejména na komplikace způsobené Alzheimerovou chorobou a cukrovkou. Úmrtí předcházelo selhání srdce a poškození mozku následkem nedostatečného zásobování krví.

"V této chvíli můžeme s jistotou říci, že pan King zemřel přirozenou smrtí," uvedl koroner John Fudenberg.

B. B.King live v Montreux v roce 1993

B. B. King zemřel v Las Vegas 14. května. Majetek legendárního bluesového zpěváka, který prodal milióny desek, se odhaduje na desítky miliónů dolarů. Vykonavatelem jeho poslední vůle je jeho zmiňovaný blízký spolupracovník Myron Johnson.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám