Hlavní obsah

Jsou to zločinci, co znásilňují, obul se do imigrantů Trump

New York

Zostra začal svoji kampaň do prezidentského úřadu americký miliardář Donald Trump. Při svém úterním vystoupení, během něhož oznámil kandidaturu, kromě jiného mluvil o velkém počtu přistěhovalců z Mexika a dalších latinskoamerických zemí v USA. Trump prohlásil, že jsou to zločinci a násilníci.

Foto: ČTK/AP

Donald Trump

Článek

Trump podle serveru Salon.com zněl, jakoby chtěl vyhlásit Mexiku válku. „Kdy porazíme Mexiko na hranici? Není to náš přítel, to mi věřte,“ oznámil davu svých příznivců v mrakodrapu Trump Tower v New Yorku a dodal, že USA jsou „smetištěm“, kam „Mexiko své nejlepší lidi neposílá“.

„Nepošlou sem lidi, jako jste vy,“ ukázal Trump do davu. „Posílají lidi se spoustou problémů, kteří ty problémy zavlečou k nám. Přinášejí drogy a zločinnost a znásilňují.“

„Předpokládám, že někteří jsou dobří. Hovořívám ale s pohraniční stráží a ti vám poví, kdo se to k nám hrne. Neposílají nám ty správné lidi,“ poznamenal dále miliardář a doplnil: „Přichází to z celé Jižní a Latinské Ameriky a zřejmě také z Blízkého východu. Ale to nevíme, protože nemáme žádnou ochranu a kompetence. Nevíme, co se děje, ale to musí skončit a rychle“.

Na kritickou reakci nemusel Trump dlouho čekat. Mluvčí největší hispánské organizace za lidská práva National Council of La Raza označila jeho slova za absurdní. „Je to muž s patologickou potřebou být středem pozornosti,“ uvedla Lisa Navarreteová. „Je to neskonale hloupý muž, který netuší, o čem mluví,“ dodala s tím, že Trumpovy výroky se nezakládají na skutečnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám