Hlavní obsah

Při zkrášlovací operaci zabila klientku silikonovou injekcí, dostala 20 let

Washington

Američanku, která během ilegální zkrášlovací operace způsobila smrt britské tanečnice, poslal soud ve čtvrtek na 20 let do vězení. Žena vpíchla své zákaznici do zadku silikonovou injekci, provedla to však tak nešikovně, že Britka zemřela. Soud podle stanice BBC čin klasifikoval jako vraždu a žena bude moci o podmínečné propuštění požádat nejdříve po deseti letech.

Foto: ČTK/AP

Padge-Victoria Windsloweová

Článek

Třiačtyřicetiletá Padge-Victoria Windsloweová používala průmyslový silikon k tomu, aby zvětšovala zadní partie ženských těl. Když k ní v roce 2011 přijela Britka Claudia Aderotimiová s požadavkem na plastickou úpravu svých hýždí, přivítala ji neškolená operatérka v letištním hotelu ve Filadelfii. Tam do jejího pozadí vpravila větší množství nebezpečného průmyslového silikonu, před jehož používáním americké úřady ženy opakovaně varují, při podobných nelegálních zákrocích je však často užíván.

Podle vyšetřovatelů se Windsloweová injekcí patrně trefila do žíly, silikon se dostal dvacetileté Britce do plic a za několik hodin zemřela.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V případě další ženy, které pomáhla zvětšit zadní partie až po smrti Aderotimiové, způsobil silikon plicní embolii a pacientka má do dneška dýchací potíže.

„Je mi opravdu líto lidí, kterým jsem ublížila, ale v hloubi duše vím, že to nebyl zlý úmysl," řekla před soudem Windlsloweová, která se narodila jako muž a prodělala změnu pohlaví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám