Hlavní obsah

Středozápad USA sužují vydatné deště, zemřeli tři lidé

– Washington

Nejméně tři oběti na životech mají nedělní bleskové záplavy vyvolané vydatnými dešti na středozápadě Spojených států. Po dalších osmi lidech včetně trojice malých dětí pátrají záchranáři, uvedla agentura AP. Přibližně 2000 lidí muselo podle agentury opustit své domovy. Meteorologové varují, že v pondělí čekají oblast další silné bouře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy v OklahoměVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíce zasaženy byly státy Oklahoma a Texas, kde v některých oblastech spadlo během posledních 24 hodin až 250 milimetrů srážek. Hladiny řek stoupaly tak rychle, že některé obce se v neděli probudily obklopené vodou.

Jedním z nejhůře zasažených měst je texaské Wimberley, kde bylo zničeno či poškozeno až 400 domů. „Jsou tu celé zničené ulice, na nichž zůstaly pouze jeden či dva domy, a zbytek jsou ruiny,“ prohlásil koordinátor krizového řízení úřadu místního okresu Hays Kharley Smith. Ve Wimberley se hledá osm lidí ze dvou rodin, mezi nimiž je trojice dětí mladších deseti let.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jay Janner/Austin American-Statesman, ČTK/AP

Zničený most přes řeku Blanco u texaského Wimberley

V Oklahomě zahynuli dva lidé; jedním z nich byl hasič, kterého stála život účast na záchranné akci. Další člověk zemřel v texaském San Marcosu, kde velká voda odnesla pět vozů tamní policie a zaplavila požární stanici, uvedla podle agentury AP mluvčí San Marcosu.

Tornáda vážně poškodila bytový komplex v texaském Houstonu. Vážná povodeň hrozí texaskému Dallasu, kde by hladina řeky Trinity River měla dnes dosáhnout skoro 12 metrů.

Foto: Rodolfo Gonzalez/Austin American-Statesman, ČTK/AP

Zaplavené nákupní centrum v San Marcos v Texasu

Některým městům v jižněji položených vnitrozemských státech s rozsáhlými planinami, jako jsou Kansas či Oklahoma, přinesl letošní květen rekordní množství srážek a tento příděl ještě nekončí. „Povodňová vlna mírně ustupuje, ale v průběhu dopoledne (pozdní odpoledne SELČ) čekáme další várku bouřek,“ uvedl dnes meteorolog Kevin Roth.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám