Hlavní obsah

Sesuv půdy pohřbil v Kolumbii přes 60 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogota

Na 61 stoupl v úterý počet obětí pondělního sesuvu půdy, který na severozápadě Kolumbie způsobily silné deště. Desítky dalších lidí se stále pohřešují, informoval místní deník El Tiempo. Záchranářům se zatím z trosek podařilo vyprostit 37 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v Kolumbii si vyžádal přes 60 obětíVideo: Reuters

 
Článek

„Nevíme, kolik osob zmizelo,” uvedl kolumbijský prezident Juan Manuel Santos, když dorazil na místo neštěstí ve vesnici La Margarita v departementu Antioquia, asi 250 kilometrů severozápadně od metropole Bogoty. Ve vesnici žilo na osm set osob.

Řeka Liboriana protékající úzkým údolím se v důsledku prudkých dešťů vylila z břehů a ve tři hodiny ráno místního času strhla svah, který se sesul na domy, ve kterých spali lidé. Velká část vsi byla zničena.

Foto: Stringer, Reuters

Muž odklízí nánosy bahna z trosek svého obydlí ve městě Salgaru.

Záchranné týmy na noc zastavily prohledávání úseku podél řeky dlouhého asi 40 kilometrů. Práce budou podle velitele pokračovat opět v úterý po úsvitu.

Prezident Santos už oznámil, že každá postižená rodina obdrží jako náhradu škody částku ve výši 16 miliónů pesos (zhruba 160 000 Kč).

Rozvodněná řeka přerušila mimo jiné také dodávky vody a energie do nedalekého města Salgar, v němž žije 20 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám