Hlavní obsah

U Filadelfie vykolejil vlak, sedm mrtvých

– Filadelfie • Aktualizováno

Sedm lidí zahynulo při železničním neštěstí ve Filadelfii na východě USA, kde v úterý pozdě večer tamního času vykolejil vlak jedoucí z Washingtonu do New Yorku. Ze 140 zraněných jsou čtyři v kritickém stavu. Vlak jel podle šetření příliš rychle a vykolejil v zatáčce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

U Filadelfie vykolejil vlakVideo: Reuters

 
Článek

Podle společnosti Amtrak, které vlak patří, jelo v soupravě 238 cestujících a pět členů posádky. V zatáčce vykolejilo šest ze sedmi vagónů, které se převrátily.

„Vlak začal zpomalovat, jako by někdo dupl na brzdu. Náhle se všechno začalo třást,” řekl televizi manažer agentury AP Paul Cheung, který vlakem jel. „Věci ostatních lidí létaly nade mnou,” dodal Cheung, jemuž spolucestující řekl, aby se ven dostat zadním východem. Další lidé se drápali ven z oken převráceného vagónu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Přední část vlaku je úplně zmačkaná. Je to vrak. Všechno je jen hromada plechu,” popsal následky nehody.

Foto: Bryan Woolston, Reuters

Záchranáři prohledávají zničený vlak, který havaroval ve Filadelfii.

Starosta Filadelfie Michael Nutter dodal: „Nic takového jsem v životě neviděl. Je to naprosto děsivý chaos.”

Podle svědků se nehoda stala při průjezdu obloukem, tedy místem, kde trať zatáčí. Vlak jel podle vyšetřovatelů rychlostí 160 kilometrů v hodině, což je dvojnásobek toho, kolik je v daném úseku dovoleno. Oficiálně se ale úřady k příčině nehody zatím nevyjádřily.

Foto: Bryan Woolston, Reuters

Záchranáři prohledávají zničený vlak, který havaroval ve Filadelfii.

Reklama

Výběr článků

Načítám