Hlavní obsah

Za zastřelení černošského mladíka policistu z Wisconsinu stíhat nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madison

Prokuratura v americkém státě Wisconsin se rozhodla neobvinit bělošského policistu Matta Kennyho, který v březnu ve městě Madison zastřelil neozbrojeného černošského mladíka Tonyho Robinsona. V úterý o tom informovala agentura Reuters.

Foto: ČTK/AP

Tonyho Robinsona policista Matt Kenny smrtelně postřelil 6. března 2015

Článek

Po mladíkově smrti černošská komunita několik dní pořádala ve městě protesty proti údajné policejní brutalitě a také žádala Kennyho propuštění z policejního sboru.

Svědci o březnovém incidentu vypověděli, že mladík se choval nevyzpytatelně a že před příjezdem policie napadl dva lidi. Policie také uvedla, že Robinson následně napadl i Kennyho. Prokurátor v úterý konstatoval, že Kenny použil služební zbraň v souladu se zákonem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americký policista zastřelil dalšího zřejmě neozbrojeného černošského mladíkaVideo: Reuters

Američtí policisté v posledních měsících čelí tvrdé kritice za údajně přehnaně tvrdé přístupy k Afroameričanům nebo mexickým přistěhovalcům.

Sporné policejní akce vyvolaly několik vln demonstrací, které propukly i v násilnosti. Desetitisíce lidí vyšly loni do ulic zvláště kvůli zastřelení několika neozbrojených černochů, porota však v žádném z případů policistu neobvinila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám