Hlavní obsah

Uprchlého vězně dopadli na Floridě po 56 letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Šestapadesát let se dařilo unikat 79letému Frankovi Freshwatersovi, který v roce 1957 zabil na přechodu chodce. Jeho dávné zmizení začaly teprve před třemi měsíci prošetřovat ohijské úřady, uvedl list USA Today.

Foto: Reuters

Frank Freshwaters na snímcích z let 1959 a 2015

Článek

Malíř Freshwaters ve svých 21 letech srazil v Akronu v Ohiu 24letého chodce. V místě, kde bylo povoleno jet 35 mil za hodinu, jel 50 (cca 80 km/h). K činu se přiznal a dostal podmíněný trest. Protože ale podmínku nedodržel a porušil zákaz řízení, byl zadržen.

Podařilo se mu však utéct. V roce 1975 jej v Západní Virginii zadržely úřady, ale byl zase propuštěn a zmizel.

Posledních dvacet let žil v obytném přívěsu ve floridském Melbourne pod jménem William Fox.

Úřady ho dostaly lstí, když po něm chtěly, aby podepsal dokumenty na výplatu sociálních dávek. Při tom získaly jeho otisky prstů.

Pak za ním přišli do jeho přívěsu s jeho starou fotkou. „Ukázali mu fotografii a on jim řekl, že toho muže neviděl dlouho,“ řekl Tod Goodyear z kanceláře šerifa. Zástupce šerifa ale pokračoval v otázkách: „’Nejste to vy?‘ Pak se přiznal a řekl: ‘Dostali jste mne‘.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám