Hlavní obsah

Jako kobylky. Američané testují vypouštění dronů v hejnech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americké námořnictvo otestovalo odpalovací zařízení LOCUST, z něhož by měly vzlétat celé skupiny malých bezpilotních strojů vybavených moderním softwarem a pozorovacími zařízeními, které původně vyvíjela vesmírná agentura NASA pro průzkumné vozítko na Marsu. Uvedl to ve čtvrtek deník The Washington Post.

BEZ KOMENTÁŘE: Americké námořnictvo vyvinulo kanón vystřelující dronyVideo: ONR

 
Článek

Američané už dříve představili tubusové odpalovací zařízení, z něhož by se dal malý dron vypustit třeba jen z ruky. Stroj má v trubici složená křídla, která se po vylétnutí automaticky rozvinou.

Námořnictvo pak loni přišlo s návrhem odpalovacího systému, z něhož by vzlétala hned celá hejna dronů, jež by nemusela mít jen pozorovací úkoly, nýbrž i útočné. V uplynulém měsíci byl systém opakovaně testován s nasazením dronů Coyote.

Odpalovací zařízení označované zkratkou LOCUST (v překladu kobylka) také umožní jednotlivým strojům vyměňovat si informace a zajistí jejich koordinaci. Je snadno přenositelné, takže může být použito na souši i na moři.

Reklama

Výběr článků

Načítám